Milli olarak üretilen Altay tankı 3.nesil muharebe tankı olarak üretilmiştir. Günümüzde dur durak bilmeyen tek kavram teknoloji, dünyanın her ülkesinde farklı amaçlarla kullanılırken Türkiye Cumhuriyeti ‘de yerli ve milli teknolojisi ile harikalar yaratmaya devam ediyor.
Savunma sanayinde tamamen milli sermaye ve milli mühendislik ile ortaya çıkan proje kapsamında Altay Tankı artık askerimizin kullanımına sunuldu. Uzun çalışmalar sonucu dış güçlerden bağımsız olarak tamamen ülkemize ait bu teknolojinin son harikasının seri üretimi yapıldığı gibi hem askerimiz tarafından kullanılırken hem de ihraç edilerek ülkeye ciddi anlamda gelir getirmektedir. Son olarak tüm testleri gerçekleştirilen ve kullanıma sunulan Altay tankları Afrin ’de… Afrin Operasyonunda teröristler üzerinde testi daha geniş çaplı olarak gerçekleştirilmekte ve Türkiye’nin bekası için teknolojik olarak üzerine ne düşüyorsa yerine getirmektedir. İkinci prova noktası büyük ihtimalle yine suriye toprakları olması beklenen Altay tanklarının ilk rotası bu kapsamda idlib gibi gözükmektedir.
Sakarya Arifiye’de üretilmekte olan yerli tankımız Altay için 2019 yılı ile birlikte seri üretim düşünülmektedir. BMC ile Savunma sanayi başkanlığı arasında imzlanan sözleşme ile 2019 yılı itibariyle seri üretim yapılacağı duyurulmuştur. Üretimin ilk partisinde 250 adet tank üretileceği belirlenirken, üretilen tankların ilk ise 18-20 ay gibi süre sonunda teslim edilecektir. İlk muharebe tankımız olan Altay Tankı ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin her şarttaki harekâtı rahatlıkla gerçekleştirmesi beklenmektedir. Bu kapsamda Nato gereksinimleri göz önünde bulundurularak üretilen tank için her detayda düşünülmektedir. Altay tankının en büyük özelliklerinden biriside hareket halindeki tüm hedefleri yüksek isabet oranı ile vurabilecek olmasıdır. Altay tankının seri üretiminde ana yüklenici firma olan BMC ile birlikte Aselsan,Mkek ve Roketsan gibi savunma sanayi firmalarının yanı sıra bir çok firmanın da alt yüklenici olarak görev görev yapacağı bildirilmiştir.