10.1 C
Ankara
Cumartesi, Kasım 2, 2024
Ana SayfaNebula ÖzelAnne & ÇocukÇocuklara Yoğurt Yedirmenin Püf Noktaları

Çocuklara Yoğurt Yedirmenin Püf Noktaları

Bilinen ve bilinmeyen bir çok faydası ile hayatımızda olan yoğurtlar tat olarak bebekler ve ufak çocuklarda pek sevilmediği ve tüketilmediklerinden gelişim bozuklukları oluşabilir, bunların önüne geçmek için akıllara gelen tüm yöntemler uygulanarak yoğurt sevdirilmeye çalışılmalıdır

Yoğurt artık sevilecek

Çocuklara yoğurt yedirmenin püf noktaları nelerdir diye bir çok aile sormakta ve bu durumun püf noktasının olmadığını düşünmekteler ancak tüm deneme yanılma yöntemleri ile bunun aksini ispat ediyoruz…

Peki gerçekten çocuklara yoğurt yedirmenin püf noktaları varmı? Tabiki var..

Bebekler ve ufak çocukların gelişimi için çok fazla öneme sahip olan yoğurtlar bir o kadarda sevilmeyen gıdalar olarak bilinir. Bebekleri yoğurda alıştıramazsanız, çocukluk çağında yoğurt sevilmeyen bir gıda olarak yerini alır ancak durum böyle kalmaz yetişkin çağlarında ise bebek ve çocukluk çağında sevdirilemeyen yoğurt yine sevilmeyen ve tüketilmeyen gıda olarak kalır. Yetişkin yaşlarda ve yaşlılık durumlarında ise oluşan sağlık problemlerinin çoğu yoğurt tüketiminin olmaması veya az olmasından kaynaklıdır. Burada insanın bebeklikten yaşlılığa kadar tüm hayatını etkileyecek bir gıdanın insana kazandırılması yönünde püf noktaları bulacaksınız. Anne ve babalar olarak bu ipuçlarının üzerine düşmeniz durumunda sizden sonraki nesillere en büyük miraslardan birini bırakarak, onların sağlıklı yaşamalarında temel oluşturmuş olacaksınız.

Çilek_Yoğurt_Görselleri
Alternatiflerden biri Çilekli Yoğurt

Öncelikle bebeklik çağında yoğurt düzenli olarak sade yedirilmeye çalışılmalıdır çünkü bazı bebekler sade olarak yoğurda alışırsa sizlere zorluk çıkarmadan bu böyle gidecektir.

Yöntemler Nelerdir?

Yoğurdu hiçbir şekilde tadından dolayı benimseyemeyen bebekler için yoğurdun keskinliği düşürülmelidir. Çok az miktarda su ile seyreltilerek yoğurdun yoğun ve ekşi tadı azaltılabilir ve bebekler için yoğurt biraz daha hafifletilebilir. Ayrıca doğallık ve tazelik için aynı zamanda sağlık ön planda olsun istiyorsanız “Ev Yapımı Yoğurt” çocuklarınız için daha bir faydalı olacaktır. Evde Yoğurt Mayalama yöntemi ile kendiniz yoğurt yaparsanız içinizde rahat ederek çocuğunuza yedirebilirsiniz.

Yoğurt içerisine katılabilecek bebe bisküvileri ile farklı bir tat elde ederek bebe bisküvisini seven bebeklere yoğurt yedirmeniz kolaylaşabilir.

Çocuklara yoğurt yedirmenin püf noktaları arasında bilinen en iyi yöntemlerden birisi de çilek ve baldır. Eğer bebeğinizin bal yeme dönemine geldiyse herhangi bir alerji ortaya çıkmıyorsa yoğurt ve balı karıştırıp bebeğinize verebilirsiniz. Diğer bir karışım ise çileklerin püre haline getirilerek yoğurtla karıştırılması halidir ve bebekler tarafından sevilebilen bir karışım olup deneyebilirsiniz. Ancak bu iki karışımda dikkat edeceğiniz balın alerji yapmaması ve çilekli yaptığınız yoğurda şeker katmamanızdır. Çocukların şekerli yoğurda alışmaması en sağlıklı yoldur.

Yoğurdun içine koyabileceğiniz eser miktarda pudra şekeri ile yoğurdu hafif tatlandırabilirsiniz ve yumuşatabilirsiniz buda çocuklar tarafından tercih edilen yoğurtlardan biridir.

Doğal Olmayan Takviyelerden Uzak Durulmalıdır

Bebek ve çocuklarınızın yoğurt yemesi için yapılması gerekenlerin yanında yoğurdun içine katılmaması gereken takviyelerde vardır. Her ne olursa olsun sağlık ve çocuğun alışmaması açısından mutlaka tatlandırıcı, katkı maddeleri ve yapay aromalardan vazgeçilmelidir.

2 YORUMLAR

  1. oğlum 2.5 yasinda hiç bir sekilde sut ve sut ürünleri tüketmiyor sadece kakolu sut tüketiyor ne yaptıysam yemedi onunla eşlik bile ettim lakin yemiyor nr yapabilirim ek vitamin ilaci almayi düşünüyorum

    • Merhabalar
      Yoğurdun yerini tutabilecek takviyeler olduğu kanaatinde değilim. Yoğurdu bir şekilde sevdirmeniz en doğru seçenek olacaktır. Çok sevdiği bir şeyi yoğurt ile ilişkilendirmeyi düşünebilirsiniz. Mesela bizim çocuğumuz balık krakeri çok seviyordu, yoğurt yemiyordu, balık krakerleri yoğurdun içine atıp onları kurtarmak için yemelisin demiştik. İlk vakitler yoğurdu etrafa saçmıştı 🙂 ancak balık krakerler sayesinde şimdi yoğurt düşkünü oldu.
      Umarım bir gün severek yiyecektir sizin çocuğunuz da ancak yoğurdu sevmesi için sizin yoğurt yerine tükettirdiğiniz alternatif gıdalardan biraz uzak tutmanız daha doğru olur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen adınızı buraya girin

- Advertisment -

Popüler İçerikler

SON YORUMLAR