6.2 C
Ankara
Pazartesi, Ocak 20, 2025
Ana SayfaNebula ÖzelSağlıklı YaşamŞekerin Bilmediğimiz Zararları

Şekerin Bilmediğimiz Zararları

Şekerin zararları saymakla bitmiyor gün geçmesin ki bu konuda sürekli makaleler yazılıyor. Şekerle ilgili bu zamana kadar çok şey duydunuz ama bu yazı şekerle aranızı açabilir…

Gün boyu tükettiğimiz bir çok besinin içeriğinde şeker vardır, artık olmayan bir gıda bulmak çok zor. Şekerin bilinen zararları dışında bilmediğimiz zararları da artık ortaya çıktı.

Bakteri şeker el ele

İçeriğinde şeker olsun veya olmasın gün içerisinde tükettiğimiz tüm besinlerle ve solunum yoluyla ağzımıza bakteri girişi olur. Hatta hiçbir şey tüketmesek bile bu bakteriler ağızda üreyebilir. Ancak kalpten beyine kadar zararı olan bu kötü bakterilerin ömürleri de bir hayli kısadır. Bu bakteriler tükettiğimiz sağlıklı gıdalarla yok olabildiği gibi zaman içerisinde de etkinliğini yitirebilirler. Bu bakterilerin daha fazla üremesi, ömürlerinin uzaması ve ağızda daha fazla yayılması ile koku yapabildiği gibi vücudun hayati önem taşıyan organlarına da sıçrayarak ölüme sebebiyet verebilir. İşte bu zararlı ama ömürleri kısa bakterilerin ömürlerini uzatan ve yayılmasını sağlayan tek gıda şekerdir.

Tüm bakterilerin hayatta kalabilmesi ve üreyebilmesi için şeker tarafından resmen bakterilere el uzatılmaktadır. Bakterilerin dirençlerini de yükselttiği için artık kolay yok olmaz hale gelmektedirler. Çevrenizde ciddi şekilde ağız kokusu olan insanlara baktığınız da en azından şunu bilmelisiniz ki bu kişini mutlaka şeker ile ilgili bir sorunu vardır. En büyük belirtisi iyileşmeyen yaralar ve ağız kokusu olarak kendini belirtmektedir. Bu durum sadece ağızda da değil daha önceden vücuda alınan ve kana karışan şekerler yaralarınızın iyileşmesini engellediği gibi yaraların kapanmasını da ciddi oranda geciktirmektedir.

Vücudumuzdaki Truva atı

Vücudumuzda kolesterolü arttırırken ve Kalp hastalığını tetiklerken bildiğimiz Truva atı görevini görmektedir. Aynı zamanda müdahalenin kolay olmadığı bir Truva atı olarak düşünebilirsiniz.Özellikle Beyaz Şeker Tüketimi konusunda çok dikkatli olunmalıdır. Çocuk, yetişkin ve yaşlılarda özellikle önüne geçilemeyecek bir obezitenin temelini atmakta olup yaşamı daha da zorlaştırmakta ve obeziteye bağlı başka hastalıkların kapısını açmaktadır. Şeker beynimizde de tokluk oluşturmadığı ve hatta açlık hormonlarını da düşürdüğünden beynide yanıltmakta ve nüfuz etmediği yer kalmamaktadır.

İnsanlarda insülin seviyelerinin sürekli artması kanser hücrelerinin çoğalmasına da etki ettiğinden şeker insülinin artmasında baş sebeplerden biri olarak da yapılan testlerde kendini göstermiştir. Bu durumda “kanser ve şeker el ele haydi ölüme” kampanyasını insanlara içeriden başlatmış olmaktadır.

Şeker; bu denli insülin üzerindeki zararlı etkileri nedeniyle aynı zamanda tip 2 diyabet yönünden de içeride vücudunuzu ele geçirmiş olmaktadır.

Bu denli vücutta şeker işgali devam ederken tabi ki karaciğeri atlamayalım, en büyük etkilerden birini de karaciğerde yapmaktadır. Şeker karaciğere direkt olarak “yağlanacaksın” emrini verir hem de beynin bile bilgisi olmadan. Karaciğer yağlanmalarının insan vücuduna nasıl etki ettiği tıp literatürlerine işlemiş vakalardan incelenebilir ve bu konuda daha fazla bilgi sahibi olunabilir. Tüm bu zararların yanı sıra şekerin direkt olarak desteklediği ” Şeker Hastalığı ” unsuru da asla unutulmamalıdır.

Sağlığına dikkat eden insanların şeker konusunda çok katı kurallar ile tedbir almaları şarttır. Çünkü Şekerin Zararları vücudun tek bir bölgesine değil her noktasınadır. Tüm gıdalardan aldığımız şeker ile vücudumuz hücresel bazda işgal altındadır. Hastalıklar veya ölüm gelene kadar kesinlikle şeker durmadan vücudu yıkıma uğratmaya devam edecektir çünkü şekerin doğasında yıkım vardır. Tükettiğimiz gıdaların içeriğini bilmek, hiç bir şey yapamıyorsak en minimum ölçekte şekeri hangi gıda içeriyorsa o gıdaları tüketmek gerekir. Bol su ve egzersiz ile bu mücadele de eşitliği sağlamak gibi bir şansınız olduğunu unutmayın. Şekerin sağlığımız açısından tehlikeli ve Zehir olduğunu asla unutmayınız!

Sağlığınızı korumak ve bu konuda ciddi anlamda bilinçlenmek istiyorsanız diğer makalelere göz gezdirebilirsiniz. Sağlıklı Yaşam kategorisine erişim sağlamak için Tıklayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen adınızı buraya girin

- Advertisment -

Popüler İçerikler

SON YORUMLAR